Pogoji uporabe, avtorske pravice, zasebnost in piškotki spletnega mesta "kd-dobravolja.si"

Avtorske pravice

Vsa vsebina spletnega mesta kd-dobravolja.si (zlasti multimedijske vsebine, besedila, logotipi in podatki) je avtorsko pravno zaščitena kot individualne stvaritve oziroma kot podatkovne zbirke, katerih ekskluzivni lastnik je Društvo Dobra volja Škofije.
Avtorsko pravno zaščitene vsebine je dovoljeno uporabljati zgolj za zasebne namene, v kolikor posamezen način uporabe ni prepovedan s temi pravili uporabe ali veljavno zakonodajo.
Vsebine je dovoljeno pregledovati. Dovoljeno je tudi, da v primeru citiranja vsebin naredite povezavo na stran spletnega mesta www.kd-dobravolja.si, z ustrezno navedenim virom.
Tudi v primeru kakršnekoli druge dovoljene oblike uporabe vsebin tega spletnega mesta, se morajo ohraniti vse označbe avtorskih pravic ter druga obvestila in opozorila.
Brez izrecnega predhodnega pisnega dovoljena lastnika se vsebin ne sme prenašati na lastne naprave, reproducirati, spreminjati, prepisovati, ponovno objavljati in razširjati niti v komercialne niti v nekomercialne namene.
Povezav ni dovoljeno objavljati na straneh z nezakonito ali nemoralno vsebino. Na zahtevo lastnika vsebin je lastnik in/ali upravljavec spletnega mesta ali produkta, na katerih je objavljena povezava, to dolžan odstraniti.

Zasebnost

Spletno mesto kd-dobravolja.si oz. Društvo Dobra volja Škofije ne zbira osebnih podatkov obiskovalcev in/ali uporabnikov tega spletnega mesta.
Izjema so podatki (predvsem IP naslov), ki jih beleži storitev spletne analitike - Google Analytics, pogoji uporabe za Google Analytics.

O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodijo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
• na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranijo prijavljene
• za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, ...)

Seznam piškotkov tega spletnega mesta (kd-dobravolja.si):

Ime piškotkaNamenČas poteka
743636460cdad2f72114e8f58be765edZa osnovno delovanje spletne strani - enoličen identifikator seje.Trajanje seje (do zaprtja brskalnika)
cc_necessaryZa osnovno delovanje spletne straniTrajanje seje (do zaprtja brskalnika)
cc_socialZa delovanje socialnih omrežij (FB, Google+, Linkedin ipd.)Trajanje seje (do zaprtja brskalnika)
_utma
_utmb
_utmc
_utmt
_utmz
cc_analytics
Spletna statistika Google AnalyticsTrajanje seje (do zaprtja brskalnika)

Onemogočanje oz. brisanje piškotkov
Sami odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.
Za informacije o nastavitvah zasebnosti oz. piškotkov izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

Univerzalna navodila brisanja piškotkov (veljajo za večino najbolj razširjenih sodobnih brskalnikov) najdete tukaj.